top of page

Over ons

Sinds de oprichting van Beckers Meubelen in 1910, hebben vier generaties van de familie Beckers een ruime vakkennis en een groot netwerk van klanten en leveranciers opgebouwd.

Hoe het begon

Theo Beckers senior start in 1910 met de meubelzaak in Amstenrade en verhuist vier jaar later met zijn bedrijf naar de Akerstraat Noord te Hoensbroek. Naast een ruim assortiment aan meubilair, verkoopt het familiebedrijf ook ramen en deuren, die in eigen werkplaats worden gemaakt.

Internationalisering

Na de Tweede Wereldoorlog neemt (de tweede generatie) Constant Beckers het bedrijf over. De zaak groeit uit tot een complete woninginrichting met gordijnen, vloerbedekking en verlichting. Daarnaast ontstaat er een liefde voor internationale design meubels, waaronder toen al Deens meubilair.

Op maat gemaakt

In de zestiger jaren neemt de werkplaats een steeds belangrijkere positie binnen het bedrijf in. In de eigen meubelmakerij aan de Hommerterweg in Hoensbroek worden allerlei meubels op maat gemaakt uit - voornamelijk - massief eikenhout. Vakmanschap stond toen en staat ook nu nog steeds hoog in het vaandel.

Deens meubilair

Met de derde generatie Beckers (Theo & Marlou) wordt in 1988 de liefde voor Deense meubels nog nadrukkelijker naar voren gebracht. De nieuwe eigenaars besluiten het roer om te gooien en zich meer te richten op de winkel, in plaats van de werkplaats. Naast de verkoop van deze prachtig vormgegeven Deense meubels van hoge kwaliteit, wordt er gestart met de verhuur van complete interieurs aan militairen en expats. Als deze tak van het bedrijf een snelle groei doormaakt, en er ruimtegebrek ontstaat, wordt in augustus 2013 op Pijler 32 in Brunssum een nieuw dochterbedrijf ‘Beckers Sales & Rental’ opgericht.

 

Meubel verhuur

Dan ook treedt de vierde generatie (Stan) Beckers toe tot het familiebedrijf en groeit de verhuur-tak verder. In 2019 wordt besloten het oude bedrijf Beckers Deens Design Meubelen aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek te sluiten. Het assortiment in Brunssum wordt verder uitgebreid en de ruime showroom geeft een mooi overzicht van collecties voor zowel verkoop als meubelverhuur.

De Beckers familie heeft met vier generaties en 110 jaar ervaring in de meubelbranche zoveel kennis en vakmanschap opgebouwd, dat u altijd verzekerd kunt zijn van kwaliteit, expertise en een persoonlijk advies. Benieuwd naar ons ruime assortiment? Get inspired en neem een kijkje op de inspiratie-pagina.

bottom of page